Известие

Collapse
No announcement yet.

Резба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Резба

Днес ходих да си сменя зимните гуми с летни и се оказа, че на предна дясна и задна дясна гума имам проблемни резби за болтовете. Имам си сега две гуми с по 3 болта. Може ли някой да ме упъти къде да ида да ми оправят резбите. Знам, че това може стругар да ми го направи, ама къде да търся - нямам идеи. Ще съм благодарен, ако някой сподели бързо, че искам и технически преглед да мина, а с тези болтове малко трябва да се правя на ударен и да се надявам, че няма да забележат.

Формулирай по-конкретно заглавията!
    Alfa Romeo 146 Т.S. 1.4L 103hp '99

слагаш 2 таса и си готов с прегледа .А за резбата по автосервизите не може да не правят резба .Пробваи някъде ако нямат поне може да те опътят .успех в търсенето

Comment

слагаш 2 таса и си готов с прегледа Very Happy
      С лети джанти съм

Comment

Виж тук, може да ти е от полза
        166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
        ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Само не разбрах как се слагат тези втулки Helicoil? Изисква ли се специализирана подготовка? Колко струват? Някой слагал ли си е?

Comment

и аз имах подобен проблем на една от джантите , но просто самите гумаджий ми прокараха резбите с медчик и се оправиха
            ALFA ROMEO 145. 1,6 Boxer. 96

Comment

Аз ходих в ДИАНА и там дори не знаеха към кого да се обърна, а да не говорим да ми прекарат резбата.

Comment

Колега погледнах дали имам подходящия метчик при мен, но имам само стандартния за резба M12 метчик. На теб ти трябва метчик M12x1.25 /1,25 e стъпката на резбата на болтовете за арфа/фиат/лада/. Ако се беше случили на мен първо щях да си купя метчик от железарията и да пробвам с него да оправя съотватната резба в главината и чак след това да бягам за главина да търся ако не стане. Ако вземеш метчик, а нямаш върток не ми пречи да ти услужа с моя.
                Alfa Romeo 146 1.6TS '97
                За мерси, не ме търси!

Comment

Re: Резба

Първоначално публикувано от NAS
                  Днес ходих да си сменя зимните гуми с летни и се оказа, че на предна дясна и задна дясна гума имам проблемни резби за болтовете. Имам си сега две гуми с по 3 болта. Може ли някой да ме упъти къде да ида да ми оправят резбите. Знам, че това може стругар да ми го направи, ама къде да търся - нямам идеи. Ще съм благодарен, ако някой сподели бързо, че искам и технически преглед да мина, а с тези болтове малко трябва да се правя на ударен и да се надявам, че няма да забележат.
                  колега и аз така си карарам на задното колело съм смо с 3 болта но не ми се занимава да слагам втулки и такива работи то резба си има ама е с по голям диаметър 4е е правена нещо нова резба маи и сега трябва да пробивам самата джанта а това няма да го направя та така ше си карам с 3 болата колкото до прегледа това не го видяха
                  http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
                  www.ico83.snimka.bg/[/url]

Comment

Днес, обиколих 3 сервиза и 2 гумаджийници и никой не благоволи да се захване с работата. В сервизите почнаха да ми чупят стойки и да ми обясняват колко е сложно, а гумаджиите ме пращаха в сервиз. Няма ли някой, който да каже къде точно да ида?

колега и аз така си карарам на задното колело съм смо с 3 болта но не ми се занимава да слагам втулки и такива работи то резба си има ама е с по голям диаметър 4е е правена нещо нова резба маи и сега трябва да пробивам самата джанта а това няма да го направя та така ше си карам с 3 болата колкото до прегледа това не го видяха
                    Проблемът не е толкова в прегледа, колкото до това, че искам да ми е изрядна колата и да не си рискувам излишно живота и този на пътниците в колата.

Comment

Днес, обиколих 3 сервиза и 2 гумаджийници и никой не благоволи да се захване с работата. В сервизите почнаха да ми чупят стойки и да ми обясняват колко е сложно, а гумаджиите ме пращаха в сервиз. Няма ли някой, който да каже къде точно да ида?

Проблемът не е толкова в прегледа, колкото до това, че искам да ми е изрядна колата и да не си рискувам излишно живота и този на пътниците в колата.
                      еми има и друг начин като не им се занимава на хората а искаш колата да ти е изрядна сменяш дисковете иили главините не помня точно кое беше и готово

Comment

добре де не видя ли какво ти писах по нагоре. купи си въпросния метчик и си пренавии резбата сам. Вместо да даваш пари на майстори ще си купиш метчик. Ако е твърде зле положението просто ще смениш главините, но първо се пробва с метчика да се оправи резбата.
                        Alfa Romeo 146 1.6TS '97
                        За мерси, не ме търси!

Comment

Досега не съм го правил това, а за начинаещ не е най-удачния материал (чугун, стомана) да се уча. Не мисля, че бих се справил, иначе отдавна да бях го направил. Благодаря за съвета все пак!

Comment

Досега не съм го правил това, а за начинаещ не е най-удачния материал (чугун, стомана) да се уча. Не мисля, че бих се справил, иначе отдавна да бях го направил. Благодаря за съвета все пак!
                            то не ч ее някаква философия да прокараш някаква резба като имаш нужните неща като мечик и върток нали си имъл резба преди това само прокарваш за да се оправи

Comment

Първоначално публикувано от ico83
                              то не ч ее някаква философия да прокараш някаква резба като имаш нужните неща като мечик и върток нали си имъл резба преди това само прокарваш за да се оправи
                              да баш така става

а с бормашината какви резби стават
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Working...
                              X